Teden otroka v 1. razredih

»Povabimo sonce v šolo« je bila letošnja osrednja tema v tednu otroka. In res smo ga!

Potrudili smo se, da bi bilo učencem še posebej lepo. Prvošolci so se preizkusili v vlogi kuharjev. Nekateri so prvič poprijeli za kuhalnice, drugi pa so kot izkušeni kuharski mojstri obrnili svojo palačinko v ponvi. Slastne palačinke smo tudi okrasili in z veseljem pojedli.

Odpeljali smo se tudi na Šmartno na Pohorju. Najprej smo si ogledali Šetorov mlin, kjer so nekoč mlinarji mleli žito in kasneje dan preživeli na Marotovi domačiji. Prijazno so nas sprejeli v svojo več kot 200 let staro hišo. Gospodinja nam je pokazala kako se zamesi testo za kruh in prav vsi smo si oblikovali svoj hlebec kruha, ki se je kasneje spekel v krušni peči. Nestrpno smo čakali, da bo hiša zadišala po svežem kruhu in, da je čas hitreje minil, smo si ogledali kmetijo, živino na kmetiji, preizkusili smo se v starih kmečkih igrah, luščili koruzo in ob topli peči pletli podstavke za vroče lonce. Domov smo odšli polni vtisov in doživetij in s hlebcem kruha v nahrbtniku.

Tudi dan učiteljev je letos potekal drugače kot običajno. Učenci višjih razredov so se preizkusili v vlogi učiteljic in učiteljev. Za eno uro so stopili Jan, Dominik, Noel, Anej in Maša  na »drugo stran«  šolskih klopi in so poučevali. Bili so dobro pripravljeni in svojo nalogo so odlično opravili.

Teden so nam popestrili tudi učenci OŠ Jarenina, ki so se nam predstavili z igro Žiga špaget. Vesela, dinamična igra, polna zabavnih dogodivščin in pripetljajev napol kuhanega špageta Žige.

 

Za nami je pester teden, poln doživetij, novih izkušenj in spoznanj.

 Zapisala: Katja Gracar

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost