Vsi smo del te zgodbe

V četrtek, 13. decembra 2018, je bil za našo šolo prav poseben dan. Svečano prireditev, s katero smo obeležili več kot 140 let šolske zgradbe na današnji lokaciji šole in 20 let izgradnje zadnjega prizidka šole in telovadnice, smo posvetili otroku, staršem, učiteljem in izobraževanju. Razmišljali smo o smislu življenja, poslanstvu ljudi, ki širijo znanja, resnico, razumevanje – svetlobo v temne kotičke sveta, v temne kotičke v srcih ljudi. Svetlobo smo skupaj širili vsi, ki smo bili na prireditvi. In ni nas bilo malo …

Še posebej počaščeni smo bili, ker je bil med nami predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V svojem nagovoru se je odzval na simpatična pisma drugo in tretješolcev, ki so ga povabili na našo prireditev. Ob tem je izpostavil tudi pomen učiteljevega dela, tako izobraževanje kot vzgajanje. Šoli je v priznanje za dobro opravljanje tega poslanstva poklonil protokolarno darilo,državno zastavo, in knjige Cankar v stripu.

S prireditvijo smo širili svetlobo v prostor, nekaj zapisov in posnetkov pa si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

[VIDEO] Slovesnost ob pomembnih jubilejih OŠ Rada Robiča Limbuš

[VIDEO] Utrinki obiska predsednika republike na "najboljši šoli na svetu" v Limbušu, kjer so sinoči učenci ter učitelji in zaposleni pripravili čudovito predstavo, na kateri so proslavili več kot 140-letno zgodovino šolstva in 20. obletnico izgradnje telovadnice ter prizidka z avlo, knjižnico in petimi učilnicami.

Objavil/a Borut Pahor dne Petek, 14. december 2018

Sporočilo za javnost na spletni strani predsednika republike Slovenije

Večer – Limbuš: Naša šola je zakon

Prispevek na Tele M

Iskrena zahvala vsem ustvarjalcem prireditve, tako učiteljem kot tudi učencem, ter vsem, ki so na kakršen koli način pomagali pri ustvarjanju in izvedbi tega velikega dogodka. Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste nas počastili s svojim prihodom.

ravnateljica Mojca Kirbiš in pomočnica ravnateljice Julija Flogie

 

(Skupno 905 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost