Regijsko predtekmovanje Malih sivih celic

V torek, 24. 9. 2019, je na naši šoli potekalo predtekmovanje MSC za štajersko (MB) regijo. Tekmovanja se je udeležilo 30 šol in prav toliko mentorjev. V razredih je tekmovalo 52 ekip osnovnošolcev, ki so najprej opravili pisni preizkus znanja. Naša šola je kot gostiteljica lahko prijavila 3 ekipe, ki so jih sestavljali učenci, kateri so se najbolje odrezali že na šolskih predtekmovanjih.

V prvi ekipi so bili Jernej Čarman iz 6.a,  Neža Musil iz 8.a in Kaja Fidler Jurič iz 9.b, druga ekipa je bila dekliška – Nika Petrovič iz 6.a, Pia Novak iz 8.b in Lana Boršič iz 9.b. Tretjo ekipo pa so sestavljali sami  fantje – Jure Boršič iz 6.b, Urban Švagerl iz 8.b in Andrej Greifoner iz 9.a.

Na podlagi pisnega dela  se je v ustni del uvrstilo 8 najboljših ekip, med katerimi pa žal letos ni bilo naših učencev. Za samo 1 točko je uvrstitev v ustni del žal zgrešila naša prva ekipa. To pa ne pomeni, da ne bomo preko televizijskih ekranov navijali za naše vrstnike iz štajerske regije, ki se jim je uspelo uvrstiti v studijski del malih sivih celic, ki bo potekal na RTV Ljubljana. To pa so ekipe iz OŠ Maksa Durjave Maribor, ekipa iz OŠ Poljčane, ekipa OŠ Miklavž in ekipa OŠ Gustava Šiliha Laporje.

Poskrbeli smo tudi za družabni del tekmovanja, se družili in vsi prisotni preživeli lep popoldan.

Darja Lorenčič Lašič, mentorica MSC

(Skupno 1.175 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost