Preneha veljati z 21. 2. 2022 – Samotestiranje in karantene učencev – posodobljen protokol (od 19. 1. 2022)

Spoštovani starši,

protokol glede samotestiranja učencev se ni spremenil za oddelke, v katerih ni okužb in visoko tveganih stikov.

Sprememba za vse je, da lahko odslej v lekarnah brezplačno dvignete 20 testov na mesec.

PROTOKOL SE JE SPREMENIL ZA ODDELKE, V KATERIH SE JE POJAVILA OKUŽBA in so učenci v visoko tveganem stiku.

Učenca, ki je bil v šoli  v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19, se ne napoti oziroma se mu ne odredi ukrep karantene na domu, če se v šoli testira s testi HAG za samotestiranje vsak dan v obdobju sedmih dni in v  posameznem oddelku ni potrjenih okužb pri več kot 30 % učencev.

Izjeme

Učenca, ki je bil v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19 v šoli, se ne napoti oziroma se mu ne odredi ukrep karantene na domu in se mu tudi ni treba testirati s testom HAG za samotestiranje, če je prebolel COVID-19, kar dokazuje z dokazilom

  • o pozitivnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo (test PCR), ki je starejši od desetih dni in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni,
  • ali je prebolel COVID-19, kar dokazuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni in je bil cepljen z drugim odmerkom cepiva.

Učenca, ki je bil v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19 v šoli, se ne napoti oziroma se mu ne odredi ukrep karantene na domu, in se mu tudi ni treba testirati s testom HAG za samotestiranje, če predloži dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

Vaši otroci se tako morajo (razen zapisanih izjem, kjer pa prav tako priporočamo samotestiranje) v obdobju 7 dni vsak dan samotestirati (med tednom v šoli).

V kolikor še niste podali soglasja za samotestiranje vašega otroka, vas naprošamo, da to storite, saj mora drugače ostati učenec doma v karanteni.

Vodstvo šole

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost