Poletni tabori za nadarjene učence – Poreč 2022

Iz ZPM Maribor so nam poslali spodnje sporočilo:

Spoštovani!

Po dveh letih nadaljujemo s tabori za nadarjene učence. V času poletnih počitnic v VIRC POREČ pripravljamo tematska tabora za nadarjene učence: kreativna angleščina in novinarski tabor. Tabori so odlična priložnost, da mladi preživijo počitnice na drugačen način. Poleg vsebine tabora, bo poskrbljeno tudi za obilo počitniške zabave (kopanje, ogledi, sprehodi, zabavna druženja in še veliko več).

 Kot vedno doslej, so tabori lahko subvencionirani, poskrbljeno bo tudi za prevoz. O vsem vas bomo podrobneje obvestili po prejemu prijave. Taborov se lahko udeležijo tudi učenci, ki niso prepoznani kot nadarjeni, a ne morejo uveljavljati subvencije.

KDAJ? 20. – 25. 8. 2022 v VIRC POREČ

KAJ PRIPRAVLJAMO?

  • Tabor KREATIVNE ANGLEŠČINE – za tiste, ki jih zanima angleški jezik in si želijo nekoliko drugače preživeti nekaj počitniških dni ob morju. Na taboru bosta v ospredju ustvarjalnost in kreativno pisanje v izbranem tujem jeziku. Ob tem pa še spoznavanje mesta ter aktivno preživljanje počitnic. Tabor je namenjen tistim, ki si želijo veliko zabave, druženja, ustvarjanja in nepozabnih doživetij.
  • NOVINARSKI TABOR – za tiste, ki jih zanimajo mediji in bi radi aktivno preživeli počitniške dni. Na taboru bomo pripravili pravo redakcijo in poustvarili novinarsko življenje: na terenu se bomo preizkusili kot novinarji reporterji, pisci reportaž, intervjujev, zgodb, na naš čas in dogajanje bomo pogledali kot kritični opazovalci in misleci, preizkusili se bomo tudi kot uredniki, redaktorji in lektorji pa sestavili svoj časopis. Poreč bomo prečesali po dolgem in počez in ga skozi svojo novinarsko radovednost skušali čim bolje spoznati. Izdali bomo novo številko časopisa ODBIT(O).

Prijavnice in ostale informacije najdete na naši spletni strani.

Prijava? Za prijavo na tabora potrebujete izpolnjeno prijavnico z motivacijskim pismom (izpolni udeleženec) in potrdilo o identifikaciji nadarjenosti udeleženca. Prijave, skupaj s kopijami dokazil o dohodkih staršev (v primeru subvencioniranja tabora), sprejemamo na ZPM Maribor, Razlagova 16, 2000 Maribor do roka določenega za posamezen tabor.

Vsem se za pomoč iskreno zahvaljujemo in vam želimo čim manj stresen zaključek šolskega leta ter kasneje prijetne počitniške dni.

 

S prijaznimi pozdravi,

Urša Žiger

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost