17. osnovnošolsko slikarsko srečanje Acin memorial – “Človek o psu – pes o človeku”

pes

V četrtek, 7.4. in petek, 8.4. 2016 je naša šola, v soorganizaciji z JSKD – Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor, Društvom Jasa, Zvezo kulturnih društev Maribor, Mestnim gledališčem Ptuj in Zavetiščem za živali Maribor gostila štirideset mladih likovnih ustvarjalcev s svojimi mentorji iz trinajstih osnovnih šol iz Maribora in okolice.

V času begunske krize, ki jo živimo, smo se odločili mlade likovnike opozoriti na problem, jih seznaniti, ozavestiti in vzpodbuditi, da tudi sami aktivno sodelujo. Med nami pa je tudi mnogo begunskih živali. Za to perečo problematiko nas je vzpodbudila čudovita knjiga Človek o psu – pes o človeku, ki jo je izdalo Društvo Jasa.

Učenci so v dveh dneh ustvarili več kot štirideset del, z izrazno zelo osebno doživetimi motivi o človeku in psu. Vsa nastala dela bomo, s pomočjo Mestnega gledališča Ptuj, ki prav tako pripravlja premiero CJ Johnsona: Pasji dnevi, v režiji Matjaža Latina in Društva za zaščito živali, na dobrodelni avkciji prodali, izkupiček pa namenili Zavetišču za živali Maribor.

V zahvalo in nagrado si bodo mladi ustvarjalci brezplačno ogledali premiero predstave Pasji dnevi.

likovna pedagoginja Jasna Antolinc

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost