Mini AJKTM

IMG_5885V sredo, 4. maja 2016, so se trije učenci naše šole udeležili tekmovanja z naslovom Mini AJKTM. Verjetno ste se vprašali, kaj kratice AJKTM pomenijo? Torej, AJKTM so kratice za tekmovanje z naslovom Ali je kaj trden most? Sedaj se pa vam verjetno v glavi rojeva vprašanje: “Zakaj mini?”. Tekmovanje ima naslov Mini AJKTM zato, ker so na tekmovanje AJKTM letos prvič povabili tudi učence osnovnih šol. Ja, na tekmovanju AJKTM tekmujejo študenti in tudi dijaki, letos pa so se jim pridružili še osnovnošolci. Beseda “mini” pred naslovom tekmovanja je tudi zato, ker so naši učenci izdelovali manjše mostove, dosti manjše mostove, kot tekmovalci iz študentskih vod. Preden vas prepustimo ogledu slikovnega gradiva vam povemo, da so se mostovi izdelovali iz špagetov. Surovih špagetov in ne kuhanih. Zakaj sem poudarila surovih? Zato, ker smo v preteklih tednih, ko smo se pripravljali na tekmovanje skoraj vedno dobili vprašanje v kakšnem stanju so špageti. Kuhanem ali surovem? 😉

Ja, seveda še moram tukaj zapisat, da so našo šolo na Mini AJKTM zastopali trije osmošolci in sicer so to bili Neja Flogie, Alja Krajnc in Lan Sevčnikar. Med osnovnimi šolami, ki jih je tokrat bilo zelo malo, smo dosegli četrto mesto, med mostovi pa šesto, kar je zelo lep uspeh, glede na to, da je bilo tekmovanje organizirano za osnovnošolce prvič in da smo prišli na tekmovanje z zelo malo podatki o sestavljanju mostne konstrukcije.

Za konec še iskrene čestitke vsem trem tekmovalcem in lahko rečemo, da smo zelo ponosni na te tri in na ostale učence naše šole saj na tekmovanjih dosegajo zelo dobre uspehe.

mentorica Andreja Cvetko

ajktm

 

 

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost