Mednarodni mesec šolskih knjižnic – oktober 2018

Zakaj imam rad /a šolsko knjižnico

»Why I Love My School Library«2.

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship http://www.iasl-online.org/ tudi letos vabi k praznovanju in promociji šolskih knjižnic.

V slovenskem prostoru bo projekt že tradicionalno koordinirala Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.

Letošnje geslo »Zakaj imam rad/a svojo šolsko knjižnico« poudarja pomen šolskih knjižnic posameznikom in skupnostim. Šolske knjižnice so nujno potrebne pri razvoju medosebnih kompetenc, spodbujanju k strpnosti s sprejemanjem drugačnosti in pri razvoju posameznikovega kritičnega mišljenja, šolski knjižničarji pa so pomemben člen med učencem, učitelji in starši s sodelovanjem pri medpredmetnem poučevanju, razvijanju učnih strategij, razvijanju različnih vrst pismenosti, razvijanju kritičnega mišljenja in ostalih kompetenc, ki so potrebne za delovanje v današnjem času.

Tudi na naši šoli nam ne zmanjka idej, kako bomo obeležili mednarodni dan oz. mednarodni mesec šolskih knjižnic. O vsem bomo poročali na spletni strani šolske knjižnice.

 

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost