Plakat miru – Bodimo prijazni

Naša šola letos, na povabilo Lions kluba Piramida Maribor, že sedmo leto sodeluje na mednarodnem natečaju oblikovanja Plakata miru. Letošnja tema je, Bodimo prijazni.

Več kot trideset otrok naše šole je razmišljalo o prijaznosti med ljudmi, živalmi, o življenju na svetu in svoja razmišlanja na najrazličnejše načine v prosti likovni tehniki upodobilo. Trinajst najizvirnejših plakatov je našo šolo zastopalo na lokalnem nivoju, kjer je strokovna žirija v sestavi članov Lions kluba Piramida v torek, 6.11.2018, izbrala kar dva plakata naših sodelujočih učenk. Izbor je bil zelo težak, saj so vsi plakati zelo sporočilni in izvirni.

Tokrat bosta našo šolo na državnem nivoju zastopala plakata Neže MUSIL iz 7.razreda in Kaje FIDLER JURIČ iz 8.razreda. Obema deklicama čestitamo in držimo pesti, da se jima s svojima plakatoma uspe uvrstiti med 24 najlepših plakatov v Sloveniji. Morda celo zmagati ter zastopati Slovenijo na svetovnem tekmovanju.

Čestitke tudi vsem ostalim mladim ustvarjalcem, ki so ustvarili tako lepe in sporočilne plakate. Njihove izdelke si lahko ogledate v galeriji.

mentorica Jasna Antolinc

Neža Musil, 7. razred
Kaja Fidler Jurič, 8. razred
Ana Hace, 7. razred
Špela Lucija Kolbl, 6. razred
Rubi Štrakl, 6. razred
Nika Toplak, 6. razred
Neja Kodrič, 6. razred
Maša Židov, 8. razred
Lina Sevčnikar, 6. razred
Laura Lukman, 7. razred
Kaja Strmšek, 6. razred
Aneta Bešić, 6. razred
(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost