Naši mladi šahisti do 9 let ekipni in posamični državni prvaki

Z veseljem vam sporočamo, da je šahovska ekipa OŠ Rada Robiča Limbuš osvojila 3. mesto na področnem osnovnošolskem prvenstvu v skupini fantov do 12 let. Tekmovanje je potekalo februarja preko spleta v organizaciji ŠRD Zvezdica Maribor.

Šolsko ekipo, ki je zbrala 11 točk, so odlično zastopali Maksim Krajnc (2. a), Filip Kralj (2. a), Matej Bračko (2. a) in Mark Lisja (2. b).

Rezultat je še toliko bolj razveseljiv, saj so fantje nastopili kot precej mlajši v tej starostni kategoriji, s tem dosežkom pa so se uvrstili tudi na ekipno in posamično osnovnošolsko državno prvenstvo.

In na tem Osnovnošolskem državnem prvenstvu do 9 let (ekipno in posamično), na katerem je nastopilo kar 80 učencev, ki so zastopali preko 30 šol iz cele Slovenije, je 1. mesto v kategoriji fantov do 9 let in naslov ekipnih državnih prvakov osvojila ekipa OŠ Rada Robiča Limbuš. Ekipo so sestavljali drugošolci: Maksim Krajnc, Mark Lisja in Matej Bračko.

Tudi v posamični konkurenci so blesteli naši učenci, saj je postal državni prvak Maksim Krajnc z 9 točkami iz 9 partij. Na 5. mesto se je uvrstil Mark Lisja, Matej Bračko pa je zasedel končno 9. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem, zelo smo ponosni na vas!

Rezultati so dostopni na uradni strani tekmovanja: https://www.sahzveza.si/prireditve/festival/165

Mentorica šahovskega krožka Karmen Mar

(Skupno 226 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost